Loading...
 Start Page

Λίγα ΛόγιαΕνδοκρινολογία | Διαβητολογία | Μεταβολισμός


ΕΝΔΟΡΑΜΑ ’23

26 - 28 Ιανουαρίου 2024

Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

 

Το "ΕΝΔΟΡΑΜΑ" είναι ένα Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας με διεθνή συμμετοχή που έχει φιλοδοξία να παρουσιάσει τις σημαντικές εξελίξεις, σε όλους τους τομείς της Ενδοκρινολογίας. Διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε ετήσια βάση.  Στα πλαίσια αυτού παρουσιάζονται κλινικά περιστατικά και ιατρικά δεδομένα, γίνεται ανασκόπηση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε σε όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας. Επίσης παρουσιάζονται και συζητούνται τα τελευταία ερευνητικά αποτελέσματα, ιδέες, εξελίξεις και εφαρμογές στον τομέα της ενδοκρινολογίας καθώς παρουσιάζονται όλα τα αντίστοιχα νέα φάρμακα που κυκλοφόρησαν την ίδια περίοδο.


Οι τομείς που παρουσιάζονται στο ΕΝΔΟΡΑΜΑ είναι οι εξής:
 
  • Λιπίδια
  • Μεταβολισμός Οστών
  • Σακχαρώδης Διαβήτης Ι & ΙΙ
  • Παιδιατρική Ενδοκρινολογία
  • Υπόφυση
  • Παχυσαρκία – Μεταβολισμός
  • Αναπαραγωγή
  • Νέα Φάρμακα
  • Νευροενδοκρινείς όγκοι & Επινεφρίδια
  • Θυρεοειδής

Σε συνέχεια των προηγούμενων 15 συνεδρίων και ακολουθώντας τις εξελίξεις το ΕΝΔΟΡΑΜΑ ’23 θα διεξαχθεί 26 - 28 Ιανουαρίου 2024 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το φετινό ΕΝΔΟΡΑΜΑ, 16ο κατά σειρά, χαρακτηρίζεται από την απώλεια του Καθηγητή Απόστολου Βαγενάκη και κορυφαίου μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου μας. Ο ΑΒ υπήρξε σημαντική επιστημονική φυσιογνωμία διεθνούς κύρους της 10ετίας του 80` και συνέβαλε σημαντικά στην «έκρηξη» της επιστημονικής έρευνας στη Θυρεοειδολογία από την ίδια εποχή, Ταυτόχρονα, υπήρξε ένας πληθωρικός δάσκαλος και πηγή έμπνευσης για εκατοντάδες φοιτητές, γιατρούς και λοιπούς επιστήμονες. Ήταν ένας άνθρωπος ευφυής,  καθολικά μορφωμένος,  ευγενής,  δίκαιος και μεγαλόψυχος. Η «φυγή» του αναπόφευκτα δημιουργεί την ανάγκη ενός έστω και επιγραμματικού απολογισμού του περάσματος του από την επιστήμη και την κοινωνία. Γεννήθηκε στην Κρήτη, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε την ειδικότητα της Παθολογίας και της Ενδοκρινολογίας στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Ακολούθως έφυγε για τις ΗΠΑ όπου διέπρεψε για 10 χρόνια παίρνοντας τον τίτλο του Τακτικού Καθηγητή. Κάποιο καλό κύμα τον έφερε στην Πάτρα από τη Βοστώνη στις αρχές του `80, κουβαλώντας στις αποσκευές του ένα βαρύ επιστημονικό βιογραφικό με παγκόσμια απήχηση και μια θηριώδη όρεξη για δουλειά. Έστησε την Παθολογική Κλινική και το Ενδοκρινολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών από το μηδέν, δίδαξε ιατρική και ήθος σε εκατοντάδες γιατρούς και όχι μόνο, παρείχε τις ιατρικές του φροντίδες σε εκατοντάδες ασθενείς. Δημιούργησε «Σχολή» στη Θυρεοειδολογία που συνεχίζουμε οι επίγονοι του και συνέχισε το πρωτοποριακό ερευνητικό του έργο έως πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση του. Παράλληλα υπήρξε ένας ολιστικός διανοούμενος με πολιτικές και κοινωνικές ευαισθησίες, ένας ατόφιος Έλληνας που κρατούσε ακέριο το «νήμα» που παρέλαβαν οι Κρητικοί από τον ελευθερωτή τους από τους Άραβες, Νικηφόρο Φωκά. Είμαστε ευτυχείς και ευγνώμονες  που αποτέλεσε τον πνευματικό μας πατέρα και μας τίμησε με την πολύτιμη φιλία του. «Παππού, σου φιλούμε τον δεξί σου ώμο, σου φιλούμε τον ζερβό σου ώμο, σου φιλούμε την χείρα (από τον Ν. Καζαντζάκη)». Τη θέση του στη 3μελή Οργανωτική Επιτροπή του «ΕΝΔΟΡΑΜΑΤΟΣ», στην οποία ο ΑΒ συμμετείχε από την πρώτη χρονιά, καταλαμβάνει η Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρίνα Μιχαλάκη. That’s life.

Φέτος προχωρήσαμε σε μερικές καινοτομίες στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου μας βασισμένοι στην εμπειρία των προηγούμενων ετών. Έτσι ενοποιήσαμε σε μια συνεδρία τις ενότητες του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Αναπαραγωγής. Παράλληλα, προσθέσαμε στις Παράλληλες Δράσεις και εκπαίδευση στο Υπερηχογράφημα του Θυρεοειδούς, αίτημα πολλών συναδέλφων.

Τέλος, το φετινό «Πολιτιστικό ΕΝΔΟΡΑΜΑ» είναι αφιερωμένο στην «Ελληνόφωνη Καλαβρία» για την οποία θα υπάρχει και σχετική έκθεση φωτογραφίας.

Σας περιμένουμε στην Πάτρα!

Οργανωτική Επιτροπή

Νεοκλής Γεωργόπουλος
Κωνσταντίνος Μάρκου
Μαρίνα Μιχαλάκη

Οργάνωση
Αιγίδα
Γραμματεία Συνεδρίου
 

Γραμματεία Συνεδρίου:

  +30 2611 100 410   /    info@endorama.gr

_____

Κάντε την εγγραφή σας στο Newsletter μας:

Εγγραφή

Login / Sitemap

Copyright © 2020 - 2024 Ενδόραμα - Ενδοκρινολογία Διαβητολογία Μεταβολισμός