Λίστα αντικειμένων
Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962.
Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα (Α.Π.Θ., 1989).
Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη.
Από το 1996 είναι μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών και Τοξικολογίας και Διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα.
Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο.
Έχει δημοσιεύσει 240 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά[1] και έχει 11.700 αναφορές και h index 61, May 2022[2].
Είναι Associate Editor του περιοδικού διατροφικής τοξικολογίας Food and Chemical Toxicology (Elsevier, impact factor 6.3) και Academic Editor στο περιοδικό Oxidative Medicine and Cellular Longevity ( impact factor 6.1) όπως και στο περιοδικό Antioxidants ( impact factor 6.1) .
Είναι ιδρυτής της spin-off εταιρείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Foodoxys με αντικείμενο την λειτουργική διατροφή (www.foodoxys.com) .
Η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και στην ΕΕ.
Το 2013-2014 ήταν αναπληρωτής Πρύτανη Καινοτομιας και Επιχειρηματικότητας στο ΠΘ και Πρόεδρος στο Συμβούλιο Καινοτομίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ( 2013-2015).
[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Kouretas+D
[2] https://scholar.google.com/citations?user=CifMx6IAAAAJ&hl=en&oi=ao
Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962.
Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα (Α.Π.Θ., 1989).
Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη.
Από το 1996 είναι μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών και Τοξικολογίας και Διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα.
Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο.
Έχει δημοσιεύσει 240 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά[1] και έχει 11.700 αναφορές και h index 61, May 2022[2].
Είναι Associate Editor του περιοδικού διατροφικής τοξικολογίας Food and Chemical Toxicology (Elsevier, impact factor 6.3) και Academic Editor στο περιοδικό Oxidative Medicine and Cellular Longevity ( impact factor 6.1) όπως και στο περιοδικό Antioxidants ( impact factor 6.1) .
Είναι ιδρυτής της spin-off εταιρείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Foodoxys με αντικείμενο την λειτουργική διατροφή (www.foodoxys.com) .
Η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και στην ΕΕ.
Το 2013-2014 ήταν αναπληρωτής Πρύτανη Καινοτομιας και Επιχειρηματικότητας στο ΠΘ και Πρόεδρος στο Συμβούλιο Καινοτομίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ( 2013-2015).
[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Kouretas+D
[2] https://scholar.google.com/citations?user=CifMx6IAAAAJ&hl=en&oi=ao