Loading...
 Start Page

Συνέντευξη Τύπου

 
   


Στα τελευταία επιτεύγματα και ιατρικά δεδομένα σε ό,τι αφορά τις σημαντικές εξελίξεις στην επιστήμη της Ενδοκρινολογίας, η οποία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο με τη σφαιρική προσέγγιση της νόσου, στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που ταλαιπωρούν το διαβητικό ασθενή, στο «άνοιγμα» νέων τεχνολογιών, στην αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής τεχνολογίας με τη δράση καινούριων φαρμάκων, στον καθοριστικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν νέες θεραπευτικές μέθοδοι και στα τελευταία κλινικά περιστατικά αναφέρθηκαν οι καθηγητές ενδοκρινολόγοι: Κ. Μάρκου και Ν. Γεωργόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουάριου. Η συνέντευξη δόθηκε ενόψει του διήμερου Πανελλήνιου Ενδοκρινολογικού Συνεδρίου «ΕΝΔΟΡΑΜΑ 21» που ξεκινά την Παρασκευή 18/02 και θα πραγματοποιηθεί υβριδικά στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας-Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων και μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.
Οι δύο διακεκριμένοι επιστήμονες ανέπτυξαν όλες τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των ενδοκρινολογικών νόσων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σοβαρότητα, την διαχείριση, τις διαστάσεις και τις αρνητικές συνέπειες του σακχαρώδους διαβήτη ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής του διαβητικού ατόμου αναφορικά με το νόσημα. Ειδική αναφορά έγινε στην διάλεξη του διακεκριμένου ενδοκρινολόγου, κ. Κωνσταντίνου Στρατάκη που αφορά στο παρόν και το μέλλον της γονιδιακής θεραπείας. Μεταξύ άλλων ο κος Γεωργόπουλος, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή για το Συνέδριο που θα μιλήσει ο κος Στρατάκης και θα αναφερθεί στο τι είναι η γονιδιακή θεραπεία, ποια είναι τα προβλήματα που την συνοδεύουν καθώς και τις εξελίξεις που υπάρχουν στον γενετικό τομέα. Είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουμε μια τέτοια συζήτηση και να καλωσορίσουμε μεγάλους Έλληνες επιστήμονες που διακρίνονται παγκοσμίως για την υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση και έρευνα στις οποίες έχουν διακριθεί».
Στη συνέχεια ο κος Μάρκου μίλησε για τις βασικές ενότητες του προγράμματος του Συνεδρίου ενώ ιδιαίτερα έδωσε έμφαση στο Πολιτιστικό Ενδόραμα που στον συντονισμό και στην προετοιμασία συνέβαλε καθοριστικά  η ιστορικός κα Ανδρομάχη Χρυσάφη. Το φετινό θέμα είναι  «Το 22 και οι πρόσφυγες από υγιεινής απόψεως» με ομιλητή τον καθηγητή κ. Α. Λιάκο, καθώς κλείνουμε φέτος 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Παράλληλα στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Ενδοράματος, θα λειτουργεί έκθεση του εικαστικού κ. Ν. Γερασιμόπουλου αφιερωμένη στην γυναικεία φύση, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στο Άλμα Ζωής.
Όπως πάντα θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διεξαχθεί ένα ασφαλές συνέδριο και εναρμονισμένο πλήρως  με το υγειονομικό πρωτόκολλο.
 

Γραμματεία Συνεδρίου:

  +30 2611 100 410   /    info@endorama.gr

_____

Κάντε την εγγραφή σας στο Newsletter μας:

Εγγραφή

Login / Sitemap

Copyright © 2020 - 2024 Ενδόραμα - Ενδοκρινολογία Διαβητολογία Μεταβολισμός