Loading...
 Start Page
Ζαδάλλα Φ. Μουσλέχ
Κλίκ για μεγέθυνση
Ενδοκρινολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Επιστημονικός Υπότροφος Α' Πανεπιστημιακής Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης.
Ενδοκρινολογικό Τμήμα και Διαβητολογικό Κέντρο Euromedica Γενική Κλινική, Θεσσαλονίκης.





Γεννήθηκα στη Βηθλεέμ Παλαιστίνης το 1958.  Το 1973 αποφοίτησα από το Λύκειο της χώρας μου με άριστα και έλαβα υποτροφία για σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1974 αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ μετά από εξετάσεις στην ελληνική γλώσσα. Την ίδια χρονιά γράφτηκα στη Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Το 1980 πήρα το πτυχίο της Ιατρικής με άριστα.

Από το 1980 έως το 1981 εργάσθηκα στο Κρατικό Νοσοκομείο της Βηθλεέμ ως εσωτερικός βοηθός.

Από τον Αύγουστο του 1981 έως τον Αύγουστο του 1983 έκανα τα δύο προκαταρκτικά χρόνια της Παθολογίας στην  Α΄  Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ΑΠΘ. Ειδικεύτηκα στην Ενδοκρινολογία στην ίδια κλινική από το Δεκέμβριο του 1983 έως το Νοέμβριο του 1987.

 Tον Δεκέμβριο του 1987 απέκτησα τον τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από εξετάσεις της ειδικότητας.

Το 1987 απέκτησα την ελληνική υπηκοότητα και υπηρέτησα τη θητεία μου στον ελληνικό στρατό  ως έφεδρος αξιωματικός. 

Το Φεβρουάριο του 1988 έλαβα την άδεια εξάσκησης ιατρικού επαγγέλματος .

Από το 1988 μέχρι  το Μάρτιο του 2014   εργάστηκα  στο πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, Υποκατάστημα 25ης Μαρτίου ως Ενδοκρινολόγος.

Από το 1990 μέχρι το 2008  ήμουν  επιστημονικός συνεργάτης στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού όπου συμμετείχα  στα  ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα  της κλινικής  με ιδιαίτερη απασχόληση στο διαβητολογικό  κέντρο του νοσοκομείου. 

Το 1993 ολοκλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή με θέμα «Μεταβολές των ενδογενών οπιοειδών πεπτιδίων σε ασθενείς με νοσήματα του θυρεοειδούς» με βαθμό «Άριστα» και το 1994 αναγορεύτηκα Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής  του ΑΠΘ.

Μέχρι σήμερα έχω συγγράψει πάνω από 80 εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, 1 βιβλίο για το Σακχαρώδη Διαβήτη  καθώς και κεφάλαια σε άλλα 8 βιβλία. Παράλληλα έχω ανακοινώσει περίπου 300 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχω πραγματοποιήσει περισσότερες από 400 ομιλίες σε ιατρούς και ασθενείς.

Είμαι μέλος επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή πολλών ιατρικών συνεδρίων. Τον Νοέμβριο το 2013 οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το <<Διαβητικό Χωριό>> όπου ήμουν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής. 

Είμαι μέλος συντακτικής επιτροπής τριών επιστημονικών περιοδικών. 

Από το 2008 μέχρι το 2010 διετέλεσα Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων.

Από το 2009 μέχρι το 2014  δίδασκα  το μάθημα της Ενδοκρινολογίας στο τμήμα  Αισθητικής  και Κοσμητολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Από το 2010 έως το Μάρτιο του 2014 κατείχα την θέση του διευθυντή του  πολυϊατρείου  του ΕΟΠΥΥ Ανάληψης Θεσσαλονίκης.

Από τον Απρίλιο του 2012  είμαι ειδικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων,  υπεύθυνος για το σακχαρώδη διαβήτη.
Από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Μάιο του 2014 διετέλεσα Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων.

Τα βασικά μου ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι ο σακχαρώδης διαβήτης και πιο συγκεκριμένα η τεχνολογία στο σακχαρώδη διαβήτη (αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, συνεχής καταγραφή, διακυμάνσεις γλυκόζης, τεχνητό πάγκρεας), η εκπαίδευση των ασθενών με διαβήτη (εκπαιδευτικές ομάδες). .Έχω επίσης συμμετάσχει εθελοντικά ως μέλος ομάδας επιστημόνων ιατρών σε προγράμματα εκπαίδευσης ομάδων ατόμων με διαβήτη σε συλλόγους διαβητικών ασθενών, καθώς  και σε πολλαπλές ενημερωτικές και εκπαιδευτικές ημερίδες για το κοινό ως ομιλητής ή  μέλος της οργανωτικής επιτροπής και έχω αρθρογραφήσει σε ενημερωτικά περιοδικά των ομοσπονδιών συλλόγων ασθενών.

Στο πεδίο της τεχνολογίας του σακχαρώδη διαβήτη δραστηριοποιούμαι εδώ και 15 χρόνια, έχοντας τοποθετήσει περισσότερες από 300 αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης σε Έλληνες ασθενείς  με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Η εμπειρία αυτή έχει ανακοινωθεί σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και βρίσκεται υπό δημοσίευση σε επιστημονικό ξενόγλωσσο ιατρικό περιοδικό.

Το 2014,  τοποθετήθηκα σε θέση Πανεπιστημιακού Υποτρόφου στο Διαβητολογικό κέντρο της Α’ Πανεπιστημιακής Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο  ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση της γενικής  συνέλευσης του Τμήματος  Ιατρικής, αρ. 23/10.7.2014,  με γνωστικό αντικείμενο <<Παθοφυσιολογία Ενδοκρινικών και Μεταβολικών Παθήσεων και Προηγμένη Τεχνολογία στην αντιμετώπισή τους>>.

Στην θέση αυτή του Πανεπιστημιακού Υποτρόφου, εργάστηκα και συμμετείχα  σε εκπαιδευτικές, ερευνητικές και κλινικές δραστηριότητες της κλινικής «Α’ Πανεπιστημιακής Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινική»

-Μαθήματα  στους φοιτητές στους θαλάμους και αμφιθέατρο

-Μαθήματα στη κλινική στους ειδικευόμενους ιατρούς

-Εξωτερικό  ιατρείο ενδοκρινολογίας και προηγμένη  τεχνολογία

 ( αντλίες ινσουλίνης, καταγραφείς  γλυκόζης  και  εκπαίδευση ασθενών).

-Εκπαιδευτικά  σεμινάρια ενδοκρινολογίας σε συνεργασία με τις δυο επιστημονικές εταιρείες  Παθολογίας και Ενδοκρινολογικής .

-Ανακοινώσεις εργασιών σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια (10).

-Δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ( 5)

-Συγγραφή  του κεφαλιού  «Παθήσεις του Θυρεοειδούς» στο  βιβλίο Εσωτερικής Παθολογίας για Οδοντιάτρους. 

-  Συγγραφή  του κεφαλιού   «Εργασία και Σακχαρώδη Διαβήτη στο  βιβλίο Σακχαρώδης Διαβήτης, Σύγχρονες  Απόψεις

 

Τον Μάιο το 2015 εκλέχτηκα Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβούλιου  της   Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρείας-Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων και τον Απρίλιο 2017 επανεκλέχθηκα  Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβούλιου  της Εταιρείας.

 

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Γραμματεία Συνεδρίου:

  +30 2611 100 410   /    info@endorama.gr

_____

Κάντε την εγγραφή σας στο Newsletter μας:

Εγγραφή

Login / Sitemap

© Copyright 2020 - 2024 Ενδόραμα - Ενδοκρινολογία Διαβητολογία Μεταβολισμός