Λίστα αντικειμένων
Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας
Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία"
Η κ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως πρώτη του έτους της. Ειδικεύθηκε στην Γενική Παιδιατρική στην Αγγλία και εξειδικεύθηκε στην Παιδιατρική και Εφηβική Ενδοκρινολογία στο Κέντρο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού του Λονδίνου, στα Νοσοκομεία Great Ormond Street Hospital for Children και University College Hospital, London, UK. Eίναι κάτοχος των πιστοποιητικών εκπαίδευσης ‘Certificate of Completion of Specialist Training in General Pediatrics (CCST-General Pediatrics)’, και ‘Certificate of Completion of Specialist Training in Pediatric Endocrinology’ (CCST-Pediatric Endocrinology), τα οποία απονεμήθηκαν από το Royal College of Pediatrics and Child Health, London, UK.
Οι ακαδημαϊκές της σπουδές περιλαμβάνουν Μάστερ Επιστημών στην Κλινική Παιδιατρική και Διδακτορική Διατριβή στην Παιδιατρική και Εφηβική Ενδοκρινολογία, τα οποία χορηγήθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Πραγματοποίησε τις μεταδιδακτορικές της σπουδές στην Μοριακή Ενδοκρινολογία και Κυτταρική Βιολογία στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NICHD/NIH) στις ΗΠΑ. Επίσης εργάστηκε ως Διευθύντρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας στα Νοσοκομεία St. James' University Hospital and Leeds General Infirmary, Leeds, UK.
Από το 2011 είναι μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αρχικά στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και από το 2015 στη βαθμίδα του Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο Παιδιατρική – Παιδιατρική Ενδοκρινολογία, και εργάζεται στην Α' Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία".
Η ερευνητική της δουλειά οδήγησε σε 349 δημοσιεύσεις (113 σε διεθνή περιοδικά του SCI, 9 σε περιοδικά εκτός SCI, 1 βιβλίο, 56 ανασκοπήσεις σε ξενόγλωσσα βιβλία, 133 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων, και 37 δημοσιεύσεις σε πρακτικά ελληνικών συνεδρίων). Το σύνολο των δημοσιεύσεων αυτών έχουν Συντελεστή Απήχησης (IF, impact factor) 717 και έλαβαν 7352 Βιβλιογραφικές Αναφορές σύμφωνα με το Google Scholar (H index = 41, i10 index = 79).
Τιμήθηκε για την έρευνά της με το "Henning Andersen Prize" της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας (European Society for Pediatric Endocrinology, ESPE), καθώς και πολλά βραβεία της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής. Τέλος, έχει λάβει χρηματοδότηση συνολικού ύψους 2,477,000.00 Ευρώ τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρώπη για την υλοποίηση Ερευνητικών Προγραμμάτων.