Loading...
 Start Page
Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και Ανθρώπινη Αναπαραγωγή
Κλίκ για μεγέθυνση
Τρίτη 19 Οκτ 2021
Μοριοδοτούμενο Εκαπιδευτικό Σεμινάριο με Θέμα: "Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και Ανθρώπινη Αναπαραγωγή

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022
ΩΡΕΣ: 09.00-17.00

Το σεμινάριο αυτό μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την UEMS (Ευρωπαϊκή Ένωση Ιατρικών Ειδικότητων) με 51 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο είναι υβριδικό. 

Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν μόνο το ένα από τα δύο μέρη του σεμιναρίου και να πιστοποιηθούν γι’ αυτό.

Διοργανωτές: Πολιτιστικό Εκπαιδευτικό Κέντρο ‘’Γ. & Χ. ΚΡΑΣΣΑ’’ σε συνεργασία με το ΙΑΣΕΙΟ Πρότυπο Πολυιατρείο

Οργανωτική Επιτροπή:
Δρ. Κώστας Γκάσταρης, Ενδοκρινολόγος
Καθηγητής Γεράσιμος Κρασσάς, Ενδοκρινολόγος
Δρ. Αναστάσιος Μόρτογλου, Ενδοκρινολόγος


Ποιους αφορά: Αφορά γονείς, νοσηλευτικό προσωπικό (ιδιαίτερα αυτό που φροντίζει παιδιά και εφήβους) δασκάλους και καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ψυχολόγους (ιδιαίτερα παιδοψυχολόγους), βιολόγους, γιατρούς γενικής ιατρικής και οικογενειακούς γιατρούς, όπως επίσης και ειδικούς παθολόγους και γενικά άτομα με θέσης ευθύνης σε παιδικές και εφηβικές δομές

Χώρος διενέργειας του σεμιναρίου: Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στους ιδιόκτητους χώρους του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Κέντρου ‘’Γ. & Χ. ΚΡΑΣΣΑ’’, Τζ. Κέννεντυ 115Β, Πυλαία – Θεσσαλονίκης (www.politistiko-krassas.gr) το οποίο διαθέτει state of the art διαδικτυακές υποδομές και εκπαιδευτικούς χώρους υψηλών προδιαγραφών.

Διάρκεια: Η διάρκεια θα είναι δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα από 5 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Σάββατο, μέχρι την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από 09.00 το πρωί μέχρι και 13.30 το μεσημέρι και από 15.30-17.00. Από 13.30 μέχρι 15.30 θα υπάρχει ήπιο γεύμα για τους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο δια ζώσης. Κατά την διάρκεια της εβδομάδος προγραμματίζονται επισκέψεις σε συγγενείς χώρους με το αντικείμενο διδασκαλίας, όπως για παράδειγμα επισκέψεις σε ανδρολογικό εργαστήριο, επισκέψεις σε μονάδα τεχνητής γονιμοποίησης και αναπαραγωγής, επίσκεψη σε κορυφαία πυρηνικά κέντρο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης μας όπου διενεργούνται ραδιοισοτοπικές εξετάσεις για τον προσδιορισμό ορμονών και άλλων πεπτιδίων που θεωρούνται κρίσιμες και ουσιώδεις για την λειτουργία της ανθρώπινης αναπαραγωγής και σε κέντρο βλαστοκυττάρων. Οι επισκέψεις αυτές θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να έρχονται σε άμεση επαφή με τους υπεύθυνους του Κέντρου, να υποβάλλουν ερωτήσεις και να συμμετέχουν δια ζώσης σε κάθε διαδικασία η οποία λαμβάνει χώρα στα εν λόγω τμήματα.

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 έχουμε την έναρξη του σεμιναρίου με εναρκτήριες διαλέξεις και προσφωνήσεις επισήμων.  Η είσοδος για εκείνη την ημέρα είναι ελεύθερη για το κοινό (με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης)

Εναρκτήριες διαλέξεις: 
11.30 – 12.00:
Σύγχρονες Μορφές Οικογένειας: Ψυχοκοινωνικές θεωρήσεις
Κωνσταντίνος Σολδάτος & Ελένη Λαζαράτου

12.00 – 13.00:
Ανθρώπινος Εγκέφαλος και Σεξουαλικός Διμορφισμός
Γεώργιος Π. Χρούσος

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Ώρα 13.00
Ακολουθούν προσφωνήσεις επισήμων και δεξίωση υποδοχής


Αντικείμενα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου: Οι βασικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι η μετάδοση σημαντικών γνώσεων στους εκπαιδευόμενους που αφορούν την σεξουαλική λειτουργία και την ανθρώπινη αναπαραγωγή.
Είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ παραδεκτό ότι υπάρχει στην κοινωνία μας έλλειμμα γνώσεων επάνω σε θέματα που αφορούν την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων. Δεν υπάρχει αντίστοιχο μάθημα ούτε στην πρωτοβάθμια ούτε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, αντίστοιχο επίσημο μάθημα απουσιάζει από τις ιατρικές σχολές της πατρίδος μας. Τις επιπτώσεις από την έλλειψη αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας την συνειδητοποιούμε καθημερινά όλοι μας όταν αντιμετωπίζουμε σεξουαλικά εγκλήματα στην παιδική και εφηβική ηλικία και τις συνέπειες αυτών, ιδιαίτερα στον ψυχικό κόσμο αυτών των παιδιών μετά την ενηλικίωση. Θα πρέπει να γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει το μάθημα αυτό να καθιερωθεί στα Γυμνάσια και Λύκεια σαν κύριο βασικό μάθημα για τους μαθητές και να υπάρχουν έμπειροι καθηγητές οι οποίοι θα διδάσκουν όλες τις παραμέτρους της σεξουαλικής δραστηριότητας στους ανήλικους μαθητές. Επίσης, θα πρέπει να συμμετάσχουν στην διδασκαλία και ψυχολόγοι με εμπειρία στο αντικείμενο οι οποίοι θα δίνουν βασικές οδηγίες για την στήριξη παιδιών τα οποία έχουν υποστεί στην παιδική τους ηλικία ανάλογες τραυματικές εμπειρίες.
Με την εγγραφή και την έναρξη του σεμιναρίου θα χορηγηθούν στους εκπαιδευόμενους τα απαραίτητα επιστημονικά βοηθήματα (βιβλία, σημειώσεις, CD κλπ.) για την καλύτερη αφομοίωση των εκπαιδευτικών μαθημάτων.

Κόστος σεμιναρίου: Το συνολικό κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου ανέρχεται σε 300 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονται τα δίδακτρα, ήπιο lunch από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή για τις δύο εβδομάδες, όλα τα βοηθήματα (συγγράμματα, σημειώσεις, CD, βιβλία τα οποία θεωρούνται αναντικατάστατα για το αντικείμενο της διδασκαλίας κλπ.) και καφές, τσάι και αναψυκτικά καθ’ όλη την εκπαιδευτική διαδικασία.
Σε περίπτωση που κάποιος θα ήθελε να παρακολουθήσει μόνο το ένα από τα δύο μέρη του σεμιναρίου και συγκεκριμένα είτε το πρώτο μέρος που αφορά την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, είτε το δεύτερο μέρος που αφορά την αναπαραγωγή, τότε το κόστος εγγραφής είναι 200 ευρώ και περιλαμβάνει όλα όσα περιλαμβάνονται στο κόστος παρακολούθησης των δύο εβδομάδων.

Πιστοποιητικό παρακολούθησης: Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό παρακολούθησης με λεπτομέρειες για τα αντικείμενα τα οποία διδάχθηκαν, υπογεγραμμένο από την οργανωτική επιτροπή και από τους βασικούς ομιλητές – καθηγητές του σεμιναρίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο αριθμός των εκπαιδευομένων είναι περιορισμένος και δεν μπορεί να υπερβεί τα 30 άτομα τα οποία θα παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το σεμινάριο.  Για την διαδικτυακή παρακολούθηση δεν υφίσταται περιορισμός ατόμων.


Εγγραφές – πληροφορίες: Στην γραμματεία του Εκπαιδευτικού Κέντρου: πρωί 09.30 – 15.00 στο τηλέφωνο 2310309351 και στο email: gkra34@otenet.gr


Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: www.politistiko-krassas.gr

Γραμματεία Συνεδρίου:

  +30 2611 100 410   /    info@endorama.gr

_____

Κάντε την εγγραφή σας στο Newsletter μας:

Εγγραφή

Login / Sitemap

© Copyright 2020 - 2022 Ενδόραμα - Ενδοκρινολογία Διαβητολογία Μεταβολισμός